Kantor Berita Ahlulbait

Sumber : Parstoday
Selasa

21 Februari 2023

19.59.08
1348139

İran, uyuşturucu ile mücadele için İHA kullanıyor

İran Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Madde İle Mücadele Polisi Başkanı Mecid Kerimi, İHA'ların uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede kullanıldığına başlandığını belirtti.

İran Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Madde İle Mücadele Polisi Başkanı Mecid Kerimi, uyuşturucu kaçakçılığı izleme ve bulmada İHA'ların kullanılmaya başlandığını belirtti.

Tesnim'e konuşan İranlı yetkili, "Daha önceleri, Polisimiz kimi operasyonlarda ve görevlerinde İHA'ları kullandı. Ancak şimdi özel bir şekilde uyuşturucu madde kaçakçılığı ve uyuşturucu ile mücadele için kullanılacaktır." dedi.

İranlı yetkili sözlerine şunları da ekledi: "Geçmişte İHA'ları sırf ülke içinde sınırlarımız için kullanıyorduk ama şimdi özel bir programımız var. Uyuşturucu ile mücadelede sınırlarımızda etkin bir şekilde kullanılacaklar."

İranlı yetkilinin belirttiğine göre Emniyet güçlerinin İHA sayıları artmakla beraber temel görevlerde de sık sık kullanılacaktır. Bu İHA'ların ise "izleme, iz bulma, takip ve bulma operasyonlarında özellikle de çöllük ve tenha" bölgelerde kullanılacağını belirtti.

342/